Driemaal cabaret

Vanaf half één begon het onderdeel cabaret, met als eerste cabaretier Simon van Het Amsterdams. Simon was ervan overtuigd dat alle schoolstoelen kleine mechanismes bevatten die ‘je chakra’s stelen’, Simon legde ook uit dat dit de reden was dat iedere scholier depressief wordt van school en dat pubers zoveel moodswitches hebben. Zijn act eindigde met Mark Zuckerberg een hagedis te noemen waarna hij snel van het podium werd gehaald.

Ten tweede was het Lorentz Casimir aan de beurt. Met twee cabaretiers begonnen ze met hun sokken en schoenen uittrekken. Waarom? Die vraag konden ze zelf niet beantwoorden. Ze hebben hierna een paar moppen getapt, de één wat grover dan de ander. Hierna volgde Het Baarnsch Lyceum met een improvisatiestuk. Woord voor woord gingen ze met behulp van een Harry Potter boek en suggesties van het publiek kleine situaties maken en naspelen

Last but not least, eindigde het cabaretonderdeel met een goed voorbereide PowerPointpresentatie over millenials. Deze presentatie bevatte informatie over burn-outs, de ‘interessante’ kledingstijl, dieet en de beruchte bakfiets die bekend staat als de ‘urban arrow’. Ook verscheen er een ervaringsdeskundige ter plekke, ook hij verliet het podium bijna burned out. Al met al een knappe performance van het Kennemer.

We zijn benieuwd wie van de drie deze slag gaat winnen.