Rian Gerritsen

Rian Gerritsen rondde in 1997 de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze jaarlijks in meerdere theaterproducties bij onder andere Art&Pro, de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Theater het Amsterdamse Bos, TG Bloody Mary, Bos Theaterproducties, Suburbia en PS Theater in Leiden. In september 2018 zal ze weer te zien zijn in de voorstelling De Vader van Senf Theaterpartners i.s.m. Kik Productions. Momenteel toert ze door het hele land met de voorstelling: Opvliegers 4, Trossen Los van Rickengelkesproducties.

In het jeugdtheater startte ze bij theatergroep Wederzijds. Later werd dit De Toneelmakerij waarbij ze in vele producties speelde. Bij theatergroep Gnaffel kon ze haar liefde voor poppenspel kwijt. Ze is onder meer bekend van de televisieseries ‘De Luizenmoeder’ ,‘Van Speijk’ , ‘Dokter Deen’, ‘Celblok H’ en ‘Spangas’. Ook is ze te zien in de films ‘Langer Licht’ ,’De wederopstanding van een klootzak’ en ‘Kidnap’ . In de Italiaanse film ‘Duo piccoli Italiani’ van Paulo Sassenelli die 2018 uitkomt speelt ze de rol van Anke.

Tijdens 48 hour project Rotterdam 2016 won ze de prijs voor beste actrice voor haar rol Petra De Reuver in de korte film ’Underdog’ van Marc Eikelenboom. Tevens won deze film de 1e prijs van jury en publiek. De film ‘Underdog’ nam deel aan de wereldfinale in Seattle 2017 en daar won ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.
In het Rijksmuseum geeft Rian de theatrale rondleiding ‘Jij en de Gouden eeuw’ en ‘Help de muziek is zoek’ . Ze vindt het leuk om spellessen te geven op scholen en aan amateurs.
Voor Kidd doet zij de workshop Studio Bontehond. De kinderen maken een tv aflevering en krijgen korte cursus camera acteren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.