Eloquentia voor de ‘jongelui’

Om 10.00 uur begon misschien wel het spannendste onderdeel van de AI, eloquentia onderbouw. Het is ontzettend moeilijk om als brugklasser of tweedeklasser in een half uur een speech te schrijven en die speech daarna op het podium ten gehore te brengen.

Als eerste was Nour Boubake van het Lorentz Casimir Lyceum aan de beurt. Hij hield een goed verhaal over het feit dat activisme niet uit de hand moet lopen. Vernielingen zijn natuurlijk niet oké. Daarna kwam Umeran Galata aan de beurt die uit de hand gelopen protesten ook afwees en hier de financiële schade als gevolg van de protesten nog aan toevoegde. Ten slotte was Jasmin Ong aan de beurt. Zij hield een mooi verhaal over hoe belangrijk het is om je talenten te gebruiken. Dit past natuurlijk goed bij de AI waarbij de grootste talenten optreden. Na afloop vond jurylid en oud-Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers Knol het ontzettend leuk en heel knap hoe deze ‘jongelui’ in een zeer korte tijd hun stuk geschreven hebben. Die kunnen alle deelnemers in hun zak steken. Aan het einde van de dag komt de uitslag maar eigenlijk hebben alle deelnemers van dit moeilijke onderdeel al gewonnen door mee te doen.