Muziek klassiek ensemble

Het vierde deel van de AI begon met het Baarnsch Lyceum. Het schoolorkest onder leiding van dirigent Jacomijn Puite speelde Schindler’s list van John Williams. Het optreden had al meteen een indrukwekkende start. Het was een prachtig stuk dat je raakt en je vanbinnen warm maakt. Alle instrumenten waren perfect in harmonie, en het zag er erg elegant uit. Dit optreden is een perfect voorbeeld van een officieel klassiek optreden.

Daarna kwam het orkest van het Amsterdamse Lyceum. Zij speelden ook het stuk Schindler’s list van John Williams. Wat we erg indrukwekkend vonden was dat ze het stuk speelden met z’n vieren. Drie violen en één piano. Het klonk heel mooi als een geheel. Wel vonden we het jammer dat de drie violen niet allemaal een andere partij speelden. Verder waren we wel heel erg onder de indruk.

Als laatste hebben we het optreden van het Lorentz Casimir Lyceum. Dit was een enorm schoolorkest met heel veel mensen en instrumenten. Het stuk werd geleid door de dirigent Rien Snoeren. Ze speelden meerdere muziekfragmenten uit de tragische film: de Titanic. Deze ervaring was gewoonweg magisch. De muziek trok je mee en het was alsof het echt in de film had kunnen zitten. Ook leuk was de drum die ze bespeelden in het orkest, aangezien dit niet voorkomt in het originele stuk. Dit was een erg leuke toevoeging.

Het Kennemer Lyceum deed bij dit onderdeel helaas niet mee. Dat bespaart de jury wel een extra keuze in deze moeilijke beslissing.