Cabaret

Als eerste act hadden we Yanosia en Annabel van het Baarnsch Lyceum. Zij kwamen met de zelfgeschreven voorstelling: Humor is my ‘middlename’. De twee meiden spraken vol zelfvertrouwen en maakte de leukste grappen. Het optreden ging over dat de twee elkaar gingen voorbereiden op de volgende AI met dingen waar ze beide erg slecht in waren. Ze hebben het in een leuke show omgezet.

Daarna kwam de act van het Amsterdams Lyceum. Hierin vertelden Kareline, Mauro en Quinten op een ‘leuke’ manier over grensoverschrijdend gedrag, wat natuurlijk een serieus onderwerp is. Ze maakte erg gewaagde grappen over deze kwestie, waar het publiek wel van kon genieten. Ook vonden we het heel leuk dat ze de andere, maar ook hun eigen school gingen ‘roasten’. Over het algemeen was het een erg grappige en leuke act.

Toen kwam het Lorentz Casimir Lyceum met als cabaretier Pelle. Hij kwam ons op een grappige manier ‘Stressles(s)’ geven. Met zijn originele idee om dia’s te gebruiken om de stress en ontspanning aan te geven, maakte hij het publiek erg aan het lachen. Hij vertelde veel leuke grappen die hij dan herhaalde. Het publiek genoot erg van zijn cabaret.

Tenslotte was het Kennemer Lyceum aan de beurt. Nash zijn optreden was net een optreden van een echte cabaretier. Hij vertelde een verhaal over het dagelijkse leven, met als hoofdonderwerp problemen. Hij betrok zijn publiek op een leuke manier bij zijn act. Nash maakte leuke grappen. Hij speelde dubbele rollen om zijn verhaal visueel te maken, wat erg vermakelijk was.