Tekenen

Drie deelnemers per school, van wie één uit de onderbouw. De drie deelnemers van elke school nemen op de dag van de AI elk een tekening over het door het OL opgegeven thema mee. Deze dient in passe-partout te worden aangeleverd. Op de AI geeft het OL vijf onderwerpen en een tekst op en draagt zorg voor materiaal voor een stilleven. Iedere deelnemer kiest één onderwerp of gebruikt het stillevenmateriaal. Het stilleven mag door de deelnemer zelf worden opgesteld. Alle onderwerpen worden aan de jury meegedeeld. De
deelnemer snijdt indien gewenst een passe-partout bij het werk. Het passe-partout is zwart of wit van kleur. Elke tekening wordt apart beoordeeld en gehonoreerd. Aan de jury wordt tevens medegedeeld of de te beoordelen tekening door een onderbouw- of bovenbouwleerling is gemaakt. Docenten tekenen hebben geen toestemming om te ‘sturen’ op artistiek gebied, wel mogen zij assisteren bij het snijden van de passe-partouts. De rangorde
wordt bepaald door optelling van de honorering van de zes tekeningen per school.