Dans ensemble

Jemig, wat een show hebben de dansers vandaag voor ons opgevoerd. Salto’s, grease-dansjes, breakdancende robots, je kan het zo gek niet bedenken.
Het begon allemaal met een fantastische moderne dans van Het Amsterdams. Ze waren met een hele groep, wat het meestal nog moeilijker maakt en deze groep heeft ons zeker niet teleurgesteld.
Ik vond de choreografie heel goed uitgevoerd en bedacht en het gebruik van de tafel gaf het een hele nieuwe draai.
Ze waren geweldig op elkaar ingesteld en het geheel zag er gewoon heel erg goed uit!
Toen kwamen de robots op, en na hun rustige begin was er ineens een breakdancende jongen in hun midden! Niet dat we daarover zeuren want hij deed het super. Ze vormden samen een mooi geheel en hun glimmende leggings maakten het helemaal af. De bewegingen werden mooi uitgevoerd en ik had het gevoel dat de dansers het naar hun zin hadden.
Daarna kwam er een verhaal over een stel boeven. Hun dans was heel goed, en ik vond het geweldig dat ze er een hele verhaallijn in hadden verwerkt. De goed uitgevoerde dans gecombineerd met de sprongen en salto’s maakte het heel leuk om naar te kijken.
Als laatste was er een geweldige evolutie van dans door de tijd heen. Met jaren zestig rokken en, moeten we zeggen, hele snelle kostuumwissels. We vonden het geweldig gedaan, met veel energie en plezier. Ik was super onder de indruk van deze dansers, en het publiek duidelijk ook.

-Het Amsterdams Lyceum