Band

Dat onze lycea muzikale hoogstandjes bevatten, mag wel blijken uit de optredens voor muziek vrij ensemble, beter bekend als ‘band’ natuurlijk.

Het eerste optreden van het Baarnsch lyceum blies iedereen omver. Met hun krachtige en meeslepende rock wisten de bandleden iedereen op te hitsen en het enthousiasme over de uitvoering was duidelijk hoorbaar in het applaus. Deze heren hadden duidelijk plezier in wat ze deden en hun overtuiging was terug te zien in hun geweldige performance!

Nadat alles weer op- en afgebouwd was stond het Amsterdams Lyceum op het toneel. Ook uit deze performance blijkt maar weer hoe getalenteerd onze lycea zijn. In leuke, moderne outfits speelden zij een eigen versie van Radioactive van Imagine Dragons. Ieder speelde zijn of haar instrument vol overtuiging en de lead zanger zijn stem is eentje die je later verwacht op de radio terug te horen.

Als derde kwam het Kennemer Lyceum ten tonele. Een groep bestaande uit relatief jonge artiesten met bijzonder veel lef en talent. Samen speelden zij Feeling good van Nina Simone, een prachtig nummer en aan iedereen wel bekend. Ze wisten iedereen mee te slepen in hun muziek en als kers op de taart kwam nog een formidabele trompet solo die ieder bij zal blijven.

Als laatste trad de band ‘Wodka jus’ op van het Lorentz Casimir Lyceum. Een groep bestaande uit alleen maar meiden in fel oranje kleding greep meteen de aandacht en ondanks dat ze met een vrij grote groep waren, wisten ze een doeltreffend en prachtig geheel te vormen. Hun vrolijke uitstraling maakte het optreden alleen nog maar meer overtuigend en de switch van gitaar naar sax liet ieder in luid applaus uitbarsten.