Artistieke Interlyceale 2019:
Terugblikken En Vooruitkijken

Het feest is voorbij, de strijd om de beker gestreden, de winnaars zijn toegejuicht en de ‘verliezers’ als je daarvan al zou kunnen spreken, likken hun wonden en kijken al reikhalzend uit naar de volgende editie van het spektakel om zoete revanche te kunnen nemen.

De dag verliep in een supergezellige sfeer en stond vooral in het teken van ‘meedoen’, plezier maken en elkaar het beste gunnen. Het is altijd weer een feest om te zien hoeveel talent er op onze scholen rondloopt op allerlei creatief gebied. De AI biedt een podium aan al deze prille en ontluikende sterren. Sommigen van hen zullen doorgaan op het artistieke vlak, terwijl voor anderen het vooral een hobby blijft. Hoe het ook zij, de persoonlijke ontwikkeling op school is meer dan alleen het leren van moderne vreemde talen en exacte vakken, en juist daarom is de jaarlijks terugkerende AI een hoogtepuntje. De sfeer in school krijgt direct een andere lading, er heerst een gezonde spanning en de ‘creative juices start flowing’.

Na het diner startte het feest in de aula, en werd alle spanning weg gedanst en gezongen. Toen de uitslag uiteindelijk bekend werd gemaakt in de zinderende zaal waren de verwachtingen natuurlijk toch hooggespannen bij alle deelnemers en begeleiders ….. en met elk verdiend punt dat werd bekend gemaakt groeide of slonk de hoop op de beker. Uiteindelijk bleek het wederom het Lorentz Casimir Lyceum te zijn dat er met de winst vandoor ging. Het Kennemer mocht de lijst afsluiten, maar niet getreurd, er komt een volgende keer waarbij we nogmaals een poging zullen doen om de felbegeerde beker mee naar huis te mogen nemen. Volgend jaar wordt het een busritje naar Baarn waar de artistieke strijd zal worden gestreden met als thema: “dwalen”. We kijken er nu al naar uit!