Cabaret

De spits bij het cabaret werd afgebeten door niemand anders dan Tiuri Pera en Joppe Poelman van het Kennemer lyceum. Met hun zeer eigen en hilarische stuk over de types van school wisten ze ieder aan het lachen te krijgen, inclusief de docenten die flink in de maling waren genomen.

Als tweede kwam Dena Astitu ten tonele die met een zeer inclusieve en bovenal hilarisch lange titel een stuk opvoerde over de diversiteit, of gebrek daaraan, op scholen. Met haar krachtige maar grappige uitspraken over vooroordelen, racisme en stereotypes wist ze de hele zaal te boeien en amuseren.

Tja, over het Baarnsch viel helaas deze keer weinig te zeggen wat het onderdeel cabaret betrof, al sprak hun stilte zeker boekdelen.

Als laatste traden Jan van Erven Dorens, Bas van Ommeren en Talia Schumauer op die samen een ijzersterk trio vormden. Hun stuk vertelde het droevige verhaal van Jan en diens ‘vrienden’, die hem vol overtuiging vertelde dat hij absoluut geen nut had. Het tegendeel werd spoedig bewezen, gelukkig, en het hele stuk bevatte zeer veel vatbare en leuke humor.