Van ballet tot Backstreet boys: Dans en Beweging Solo

Om tien over drie begon het onderdeel ‘dans en beweging solo’ in de aula van Het Kennemer Lyceum. Annalisa van Het Baarnsch Lyceum begon en danste een emotionele act op pianomuziek met veel acrobatische houdingen waarbij ze soms maar net haar evenwicht bewaarde. Haar dans werd ontvangen met een hard applaus.

Het Kennemer Lyceum was de volgende met Jetske in een zwarte jurk. Ze danste elegant op typische klassieke balletmuziek met scherpe violen. Haar stuk eindigde heel onverwacht toen de muziek stopte en ze zich op de grond liet vallen. Nadat het publiek doorhad dat dit bij de act hoorde en ze geen getuige waren van een hartaanval, gaven ze ook haar een daverend applaus.

Na Jetske kwam Daniël van Het Amsterdams Lyceum. Hij had geen shirt aan, dit zorgde voor een applaus al voordat hij was begonnen. De dans die volgde was heel dynamisch, hij sprong, maakte salto’s en deed radslagen. Zijn act was een stuk langer dan die van de andere deelnemers en maakte voor velen de meeste indruk.

Als laatste was het Lorentz-Casimir Lyceum – Mees – aan de beurt. Mees was gekleed alsof hij net uit een Backstreet Boys foto kwam en danste op ‘Keep it in the Closet’ van Michael Jackson. Zijn hiphop-dans was strak en in combinatie met de rookmachine zag zijn optreden er heel professioneel uit. Wie er zal winnen blijft voor alsnog een raadsel, de jury-uitslagen komen later op de avond.