Schipbreukelingen, Moordpartijen en Eilanden

Bij het onderdeel toneel waren weer mooie stukken te zien op de AI.

Als eerste was het Lorentz Casimir Lyceum aan de beurt met ‘Luca’, een tragedie waarbij de sterk gespeelde titelrol aan het einde van het stuk ook omkomt. Verder valt bij dit stuk de gewelddadigheid van de Italiaanse maffia op. Daarna was het Baarnsch Lyceum aan de beurt. Zij speelden het stuk ‘Ice’ dat zich afspeelde op een vakantie-eiland waar een groep tieners op kamp was. Als derde was het Kennemer Lyceum aan de beurt met het stuk ‘Titanic, de waarheid’. De moderne insteek via opsporing verzocht was erg knap. Als laatste kwam het stuk ‘Krakatau’ met een sterke opening op volle zee en een mysterieus verhaal op een onbewoond eiland.

Alle verhalen werden goed gebracht en de jury zal vast een zware taak hebben deze uiteenlopende stukken te beoordelen.