IJzingwekkende spanning bij schaken en dammen

Er hing een ijzingwekkende stilte in de lokalen van het schaken en dammen, terwijl 32 atleten hun hersenen lieten kraken over alle combinaties die een schaak- of damspel teweeg kan brengen. Om half tien begon de eerste ronde en direct werd duidelijk welke teams voor de winst konden strijden, bij het schaken waren dat Het Amsterdams en Het Lorentz Casimir. Bij het dammen Het Kennemer en het Baarnsch. In de tweede ronde vergrootten de  winnende teams hun voorsprong op de andere. Toen hing het natuurlijk allemaal af van een laatste allesbeslissende ronde. Het Baarnsch tegen Het Kennemer en Het Lorentz Casimir tegen Het Amsterdams. Bij het schaken versloeg Het Baarnsch op spectaculaire manier Het Kennemer. Het Lorentz Casimir heeft na ijzingwekkend spannende partijen waarbij iedereen de kans had om zijn of haar partij te winnen het toch moeten afleggen tegen Het Amsterdams, waardoor die uiteindelijk een verdiende winst had gehaald. Het dammen was net zo spannend met de strijd om de derde plek tussen Het Amsterdams en het Lorentz Casimir en voor de felbegeerde winst kwamen nog het Kennemer en het Baarnsch in aanmerking. Na nog acht spannende partijen kwamen Het Amsterdams en Het Baarnsch als winnaars uit de bus, wat uiteindelijk als winnaar Het Baarnsch Lyceum opleverde.