Alea iacta est!

Na de speech van de rector en een openingsact, waarbij wij van onze stoelen werden geblazen door hakkende docenten, acrobaterende leerlingen en een overwerkte rookmachine is de Interlyceale begonnen! Door de eerste openingszetten zijn schaakborden gevuld met de stiekeme chaos die het eeuwenoude spel met zich meebrengt. De onderwerpen van de kunstonderdelen zijn gekozen en de eerste lijnen zijn getrokken. De eerste muzieknoten galmden door de aula bij de prachtige klassieke solo’s en werden met een daverend applaus ontvangen. De inspiratie heeft zich in de hoofden van de dichters en opstelschrijvers genesteld en alle anderen zijn druk aan het repeteren voor hun eigen acts.

De eindstand is nog compleet onvoorspelbaar. Winst en verlies liggen nog ver bij iedereen vandaan. Iedereen doet zijn uiterste best om zijn of haar school naar de felbegeerde overwinning te helpen en de zoete smaak van overwinning te proeven. De eerste scores zullen al snel bekend gemaakt worden om toch nog een eerste idee te krijgen van waarmee de andere scholen zijn komen opdagen.

Veel geluk en moge de beste winnen!