Toneel

Het toneelstuk van het Amsterdams Lyceum ging over het harde werkleven. En over hoe stereotypes een grote invloed hebben van hoe het werkleven eruit zien. En over hoe vrouwen o.a. op seksuele gebied worden benadeeld en geseksualiseerd. En hoe mannen hun machtspositie gebruiken tegenover vrouwen. Kortom over hoe grensoverschrijdend gedrag wordt behandeld op de werkvloer. Het was een geweldig toneelstuk.  

Het stuk van het Lorentz Casimir Lyceum ging over de strijd om een kostbare armband in een high tech wereld. Het was een beweeglijk en avonturistisch toneelstuk, met een leuke kwinkslag. Het toneelstuk had geen duidelijke moraal, maar was meer een grappig verhaal.

Het toneelstuk van het Kennemer Lyceum ging over een meisje met een depressie, en hoe de buitenwereld daarmee om gaat. In dit geval de school (mevrouw de Groot), dokters, sociale media en (slechte) vriendinnen. Het lak hebben aan en begrip voor een depressie was de kern van het toneelstuk.

Het toneelstuk van het Baarnsch Lyceum ging over een feest met alcohol, drugs en ”lekker wijven”.  Het moraal hiervan was het stereotype waar mannen aan moeten voldoen zodat ze aantrekkelijk bij vrouwen moet overkomen.