Beeldbewerking

Twee deelnemers per school. De deelnemers van elke school nemen op de dag van de AI elk een eigen gemaakt werk over het door het OL opgegeven thema mee. Deze dient in passe- partout te worden aangeleverd. Op de AI geeft het OL tien afbeeldingen. Met de tien door het OL aangeleverde digitale afbeeldingen dient de deelnemer één digitale afbeelding te creëren met behulp van het bewerkingsprogramma waar de leerling zelf mee wil werken. De organiserende school stelt geen computers en software ter beschikking. Elke deelnemer draagt zelf zorg en verantwoordelijkheid voor het meenemen en goed functioneren van zowel hard- als software. Indien de deelnemer geen geschikte of functionerende apparatuur in zijn/haar bezit heeft zorgt de deelnemende school voor goed functionerende hard- en software. De jury beoordeelt zowel het digitale bestand als een afdruk van dit werk.
Het OL draagt zorg voor de afdruk op fotopapier. De deelnemer snijdt indien gewenst een passe-partout bij de foto’s. Het passe-partout is zwart of wit van kleur, en zowel aan de binnen- als de buitenzijde rechthoekig van vorm. Docenten beeldbewerking hebben geen toestemming om te ‘sturen’ op artistiek gebied, wel mogen zij assisteren bij het snijden van de passe-partouts.